Slow boat masodik nap

A masodik nap teljes beletorodessel segiti az utazast. A helyek kisebbek, a padokon is alig van parna, azokat is akorabbi utasok hagyhattak itt. Pont ugy neznek ki, mint amit ket nappal azelott Chiang Maiban arultak 50B-ert. "Pillow Good For Sit On Boat".

A Mehkong egyebkent gyonyoru, bar eleg mocskos: mindenfele - messzirol motorolajosnak tuno - flakonok uszkalnak rajta. Emiatt aztan vegyes erzelmekkel gondoltam az elozo esti szuper finom Thai style hallevesre.

A folyo tele van kisebb nagyobb sziklakkal, neha lassit is a hajo, amig ezeket kerulgeti. Igy kicsit erthetove valik, hogy mitol olyan veszelyes a speed boat.

A hajora valahogy feljutott egy magat lengyel fotoszakkornek alcazo elefantcsorda is. Mar elozo nap gyanusak voltak, hiaba buzeraltak folyamatosan a meteres teleobjektivjeiket. Iszonyat hangosak voltak, a mogottem ulo srac vagy rugdosott, vagy ha elorehajoltam olvasas kozben, akkor egybol ratelepedett a pad hattamlajara. A masodik nap ugyesen probaltunk helyezkedni, egy decens 50es par ele ultunk, de ahogy indulas utan elokerult a ficko fenykepezogepe a hihetetlen mereto ojjektivvel, mar tudtam, hogy baj lesz. Az elefantok a gyanus alcaban. A mogottem ulo holgynek oltozott peldany 9 oran keresztul folyamatosan rugdosott. Na nem agresszivan, csak ugy gondolta, hogy a pad, amin ulunk elsosorban az o labtartoja, es arra sem vette a faradsagot, hogy olyan helyre pakolja a mancsait, ahol mondjuk en nem ulok. Ket masik nosten egyed beult kettovel elenk egy par helyere, akik epp csak felalltak jarni egyet, es egybol ragyujtott. Rajtuk kivul mindenki kepes volt elsetalni a hajo faraig, es ott cigizni, ahol mar csak a siralyokat zavarhatta volna.

A beletorodest ugy du. 4 fele elkezte felvaltani a kevesbe hangzatos 'erjunk mar oda' es a 'feltorte a seggem a pad' erzes. 1/2 6 korul erkeztunk. A parton szolidan nyomultak a guest house-ok megbizasabol szallast ajanlo helyiek, de konnyen leszereltuk oket, egyaltalan nem voltak zavaroak.

A kikoto (vagyis a part) felett az uton nehany tuktuk (valojaban t...) vart, de eleg hamar elkeltek, es mire eldontottuk, hogy merre is mennenk, mar nem volt szabad egy se. Thaifold utan ez is szokatlan. De nem is baj, azert nem art neha a hatunkon vinni a hatizsakot, ha mar hatizsakos kalandoroknak szeretnenk kepzelni magunkat.

A Lonely Planet ket igeretes szallast jelolt egymas mellett a centrumtol parszaz meterre. Az elsoben $7-ert adtak volna egy szobat, de valahogy nem volt az igazi. A falak mocskosak, de inkabb csak rondan foltosan festettek voltak, a furdo sem a top gusztusos fajta. A mellette levo hely viszont tenyleg nagyon rendben volt, $12-ert kaptunk szobat. Hetek ota eloszor volt hasznalhato TVnk is. Nem mintha hianyzott volna, de nezhettunk Kinai MTV-t, vagy akar HBO-t is.

Este egy par sarokra levo, nagyon turistasnak kinezo helyen vacsoraztunk, ennek ellenere a szamla nem volt tul veszes. En az egyik Lao specialitast valasztottam, a vicces nevu Laapot. Ez gyakorlatilag piritott daraltus salata. Csirkehus zoldfuszerekkel, mentalevellel, bazsalikommal es citromlevel bekeverve. Igazi gyomorkimelo, baratnonek valo kaja.