Luang Prabang masodik nap

A nap nagyreszt maszkalassal telt, merhetetlen mennyisegu watot (Buddhista templomot) lattunk ismet. Ujragondoltuk az egy het Luang Prabangban projectet, es arra a kovetkeztetesre jutottunk, hogy ha nem tul draga, akkor elobbrehozzuk az elutazast szerdara.

Meg is kerestuk a Lao Airlines irodajat, es azt a valaszt kaptuk, hogy semmi gond, bar a gep tele van, varolistara raknak. 80% a valoszinusege, hogy feljutunk a gepre. Ja, es nem kerul semmibe. Ingyen van. A $112-os jegyet ingyen pakolgathatjuk ide-oda. Becsbol Bangkokba az EVA Air hozott 600 EUR-ert, es ha odebb akarnam rakni a hazaindulast, azert levennenek meg 125 EUR-ra.

Amikor kijottunk a legitarsasag irodajabol, mar igencsak esett, ugyhogy be is ultunk gyorsan kajalni. Amig vartuk, hogy elalljon az eso, voltam olyan ostoba, hogy elkezdtem nezegeti a wikitravelrol letoltott Laosszal kapcsolatos oldalakat. Elsosorban azert akartunk megis negy nap utan tovabbalni, mert Luang Prabang kicsi ahhoz, hogy egy hetig ott ucsorogjunk, Norbi szerint Laoszban viszont semmi mas erdekes nincs. Ahova el lehetne menni, az amugy is 5-6 ora busz ut, es akkor meg vissza is kene jonni, mert innen megy a gep.

Na de a wikitravel mast irt am. Na jo, latnivalo szerintuk sincs, de nem kell folyton celt keresni. A hatizsakolok allitolag Luang Prabang utan egy onnan 5-6 oranyi buszozasra delre levo helyre, Vang Viengbe szeretnek menni. Nincs ott semmi, csak szep taj, lehet 'tubingolni' (beulsz egy traktorgumi belsobe es szepen csorogsz lefele a folyon), szep a taj. Plusz van nagy turista elet, csomo bulihely, ilyenek. Hat, itt egy kicsit azert meginogtam, hogy megis inkabb ezt kene, a repjegyet meg atrakatni Vientienbe (meg nehany ora buszozas tovabb del fele), ahogy eredetileg terveztuk. Jol hangzott volna, de sajnos keson kapcsoltam. Ez van.

Es lett este masodik nap. Az ejszakai piac Luang Prabang foutcajan van, az ejszakai etel piac pedig egy onnan nyilo mellekutcaban. Jo toletnek tunt ott kajalni. Vegulis tobb, mint ket hete maszkalunk Azsiaban, mindenhol ettunk mar, bajunk ettol se lehet - gondoltuk. A kaja jo volt, ettem egy bazi nagy parazson sult halat, meg tokos curryt rizzsel.

Mondjuk en meg azt is gondoltam, hogy azert arra a vacsorara nem artana radobni egy kis Hong Thongot fertotleniteskepp, de valahogy teljesen kiment a fejembol. Reggel a szervezetem figyelmeztetett a hibara.