Hanoi menes

Reggel gyavan atvaltottam a centiliterben mert antibiotikumrol a milligramban porciozottra. A tegnap nap elkezdett macho es mindenkepp jol hangzo Hong Thong kezelest azert felfuggesztettem fel, mert elozo este megjelentek rajtam azok a piros foltok, kiutesek, amik nalam altalaban a lazat jelzik elore. Plusz Norbi is lazas volt 1-2 napig, ezert aztan inkabb biztosra mentem. O a kontrol csoport - nem szed semmilyen gyogyszert, meglatjuk ki epul fel gyorsabban. Egyelore en vezetek. O egesz nap piritost evett, de nem nagyon sikerult lekommunikalni az ettermekben, hogy kicsit odaegetve szeretne. Igaz, nekem se sikerutl elmagyarazni, hogy a fokhagymas beguette-et piritsak meg egy kicsit. Activityben siman lerajzoltam volna, de mutogatni nehez volt, korulirni pedig lehetetlen. A problema gyokere az volt, hogy a pincerlany elkepzelhetetlennek tartotta, hogy a toast egyben ige is, es veszettul magyarazni kezdte nekem, hogy vagy toast vagy baguette. Ez egyebkent egyszeru, de jo kaja: osszetort fokhagymat megpiritanak kis olivaolajban, es azt teszik a kenyerre. A gyarmatositok, ugye...

Reggeli utan elindultunk latnivalokat nezni. Tegnap este a taxi - masodik nekifutasra - a hotel elott rakott le, aztan csak vacsorazni mentunk alig nehany haztombnyire, tehat csak a Regi Negyedet lattuk, ez pedig sikatoros, koszos, zsufolt, porgos. Kis seta utan kiertunk a Hoan Kiem tohoz, ahol mar normalis modern (azsiai) varoskep fogadott minket.

Kicsit korbejartunk, aztan elkezdtunk SD memoriakartyat keresni. Az tortent ugyanis, hogy elozo este, miutan megirtam a blog postot, es mentem volna aludni, azt vettem eszre, hogy nem nagyon van meg a fenykepezogepem memoriakartyaja, amirol a repuloteres kepeket is feltoltottem. A kartyat egy kis kartyaolvaso kutyube raktam, es a gepbe dugtam, leszedtem rola nehany kepet, aztan mast csinaltam. Amikor indulni akartam vettem eszre, hogy a kartyaolvasorol leesett a tok. Az ott is volt 20 centire a gep mellett, konnyen lehet, hogy kicsit szetrugdostam, mivel a labamnak nem sok hely marad a gep mellett, ha meg a billentyuzetet is el akarom erni. Erdekes modon - furcsa dolog a Newtoni fizika - a meoriakartya viszont valahogy nagyon mashova esett. Kerestuk egy darabig az elotte mellettem netezo ejjelior sraccal, de semmi.

A legviccesebb a dologban az, hogy viszonlag egyszeruen kettore lehet szukiteni azoknak a koret, akik zsebretehettek. A kepek feltoltesi ideje alapjan ugyanis 2 korul meg biztosan a gepben volt a kartya, utana viszont csak a ket itt lebzselo es felvaltva netezgeto alkalmazott srac volt itt rajtam kivul. Persze nem talaltak semmit. Reggel se.

A fenykepezogepbe valo memoriakartyanak egyebkent eleg vicces ara van itt a regi/turista negyedben. A legtobb bolt $40-ert adna az 1GB-os meretet, ami otthon $17-nak megfelelo forintbol kijonne. Aztan persze mas kornyeken lattunk egeszen elfogadhato aron is, meg plazaban megdragabban.

Erdekes kontraszt, hogy Laoszban siman visszaadtak masnap a varos masik vegeben levo netcafeban felejtett blutooth kutyumet, itt meg ugye a sajat hotelemben loptak meg. Persze ebbol nem lehet altalanositani.