Majdnem kaland, de aztan megsem

Reggel sikerult Norbit meggyozni, hogy annyira azert nem kockazatos az utitervem, miszerint ket ora alatt elvonatozunk Haiphongba, aztan onnan hajoval atmegyunk Cat Ba szigetere, es majd ott keresunk valami szallast ma estere, aztan holnap helyben keresunk obol turat. Tegnap este ki is neztem a netrol a vonat menetrendet, hajohoz nem volt, de annyit sikerult megtudni, hogy naponta hetszer megy. A 13:00-as vonatot celoztuk be azzal, hogy negykor meg tutira lesz hajo.

A csomagjainkat (nagy hatizsakokat) a szallason hagytuk, azal, hogy 2-3 napig orizzek meg. Kicsit aggaszto volt, hogy mindossze annyit mondtak, hogy oda rakjuk. Semmi atveteli elismerveny, vagy ilyesmi. Akarki bejohet, hogy hello, par napja itt hagytam a cumomat, vinnem. Emiatt nem erdemes egyebkent a szallodakulcsot sem leadni, tobbszor kerdeztek mar, hogy melyik kulcsot kerjuk, amikor bementunk valahova szoba vagy ut utan erdeklodni. Gondolom a feher emberek olyan egyformak nekik :). Persze ezt Europaban is siman el lehet jatszani.

Egy utazasi iroda oldalan volt a menetrend, es eskuszom, hogy le akartam csekkolni a vonattarsasag weboldalan is. A palyaudvaron derult ki, hogy se 11 oras, se 13 oras vonat nincs, csak 9 korul es du. 3 korul megy. Az meg kesonek tunt, mivel a hajorol szerencsere nem volt tul pontos infonk. Ugyhogy maradtunk. Igy legalabb nem kell aggodni a csomagok miatt, plusz beoszottuk a hatralevo harom hetet, hogy akkor hogyan es merre tovabb. Utolag persze talaltam egy nagyon jonak tuno site-ot a temaban, ha utazgat valaki, akkor erdekes lehet:
How to travel by train & ship...
http://www.seat61.com/.

Delutan vettunk repulojegyet Hueba $59-ert, persze a holgy pont nem tudott visszaadni. Az arat is viccesen szamolta ki, igy nezett ki a szamla (kis matek megint):
2*59 = 108$ 10% VAT = 10.8$ Total: 118.8$

Vegulis nagyjabol kijott az eredmeny. Amikor azt irtam, higy vettunk repjegyet, akkor azert egy picit tuloztam. Errefele valamiert nem szokas helyben kiallitani a jegyet (lehet azt kezzel is, nem kell ahhoz nyomtato). A lany azt mondta, hogy 5-re mehetunk vissza a jegyekert. En azert megkerdeztem, hogy meddig van nyitva, mert valoszinutlennek tunt, hogy egy ora mulva visszarohanjunk. A valasz az volt, hogy 8ig. 3/4 8ra sikerult odavanszorognunk, de az iroda mar ures volt. Azert ez kedves gesztus. Majd megprobaljuk hetfon atvenni, holnap pedig elpackege-elunk Halong Baybe. Remelem nem lesz internet.