Hajo

Reggel hajos varosnezesre indultunk. Motorral vittek ki a hajohoz. Elvileg itt a motoros 'taxizas' bevett dolog, mi eddig elkerultuk. Kicsit azert para. Kicsi hajo, kicsi idegenvezeto kicsit beszelni angolul, de azert a celnak megfelel. A program az, hogy vegighajozunk a folyon, kozben nehany latnivalonal megall a hajo. Az elso siremlek elott meg teljesitunk egy 2km-es motocross gyorsasagi szakaszt mitfahrerkent.

Nezelodes utan irany vissza a hajo, aztan ujabb latnivalo, ujra a hajo, stb. Erdekes modon eddig minden szervezett kirandulasnal, ha volt kaja az arban, akkor az jo volt. Most sem volt maskepp, pedg ott kogyvasztottak ossze a hajo hataban egy 2 m^2-es helysegben. Magamtol valahogy azt felteteleztem volna, hogy ha egy ilyen programnak resze az etkezes, akkor az biztos, hogy vacak, de meg sosem volt ilyen gond. Volt mar mocskos a szalveta, lepukkant es igenytelen az elore befizetett szallas, de az ennivalo mindig rendben volt. Nem tudom, lehet, hogy 10 Ft-bol kihozzak ezeket az eteleket - ez az o dolguk -, de ettol fuggetlenul jok.

Az idegen vezeto az utolso helyen elkerte mindenkitol a belepot azzal, hogy most - a latogatas kozepen - oda kell adnunk neki, de aki keri, annak kint visszaadja. Na, hat ez nagyon erdekesen hangzott, nyilvan social engineering. Siman odaadod, nem is kerdezoskodsz, mert azt mondja, hogy kell, meg azt is, hogy vissszakaphatod, de utana total elfelejted, mert hat kit eredekel egy hasznalt belepo. Ha csak ugy szimplan elkerne, akkor mindenki kerdezoskodne nyilvan. De a social engineering addig mukodik, amig eszre nem veszed, ugyhogy visszafele kivancsisagbol meg is kerdeztem a lanyt, hogy mire kell az neki.

Hat a valasz ugy kezdodott, hogy ja bocs, visszaadja, ha kell. Mondtam, hogy nekem aztan tok mindegy, csak erdekel, hogy mire jo egy hasznalt belepo. Na es akkor jott ott valami kusza magyarazat arrol, hogy van, hogy o veszi a jegyet egyes csoportoknak, es a multkor pont elhagyott egyet, es azert kell most neki, mert bemondasra nem fizeti vissza neki az utazasi iroda, aminek dolgozott. Mindenesetre nagy kamunak hangzott a dolog, jo lett volna az igazi trukkot megismerni.

Az esti netezes kozben a Norbi segitett megoldani a helyen dolgozo egyik lanynak az angol leckejet, ettol aztan mindnyajan joba lettunk egymassal. Nekem ott jutott eszembe bevenni a malaria gyogyszert es a lany meglatta az ures gyogyszer level darabot. Na egybol ra is kerdezett, hogy mire jo az. Mondtam, hogy malaria. U, akkor adjak neki is. Miert malarias vagy? Igen volt a valasz, majd elkezdett valami horzsolast mutogatni a csuklojan. Az egy ora korrepetalastol sajnos nem jott fol annyira angolbol, hogy megertettuk volna egymast, sose fog kiderulni, hogy mit akart valojaban.